Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ : Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ


Αν ατενίσουμε το μέλλον   μακροπρόθεσμα,     πιστεύω     ότι    οι περισσότεροι από εμάς θα υπάρχουμε και μετά την οικονομική κρίση, που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ακόμη και στη χώρα μας κάπως θα ξεπεραστεί.


Η ζωή όμως πάντα προχωράει.


Κάποτε κι εμείς, που είμαστε σήμερα το σημερινό εργατικό δυναμικό, που στηριζόμαστε ή προσπαθούμε να στηριχτούμε στα πόδια μας, μετά από τόσο δύσκολα χρόνια θα φτάσουμε σε ηλικία σύνταξης. Γύρω στα 65 λοιπόν τι μας περιμένει;




  1. Καθόλου σύνταξη, γιατί δεν μας βγαίνουν τα ένσημα, λόγω μακρόχρονης ανεργίας, ημιαπασχόλησης, γιατί εργαστήκαμε χωρίς ένσημα. Ναι καθηγητές που έζησαν μόνο με ιδιαίτερα, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αν και μόχθησαν μια ζωή δεν έχουν ούτε ένα κολλημένο ή μηχανογραφημένο ένσημο. Και τόσοι άλλοι που δούλεψαν και δουλεύουν σήμερα ανασφάλιστοι, γιατί αλλιώς κινδυνεύουν με απόλυση.
  2. Μικρή σύνταξη, που δε φτάνει ούτε για τα φάρμακά μας. Ντυνόμαστε φτωχικά, τρώμε οικονομικά και περιμένουμε βοήθεια από τα παιδιά μας, αν μπορούν να μας βοθήσουν και φυσικά αν έχουμε παιδιά. Τα χρήματα, δεν μας φτάνουν για να κάνουμε δώρα στα εγγόνια. Και γα να μην στεναχωριόμαστε τα παιδιά μας, μας δίνουν χρήματα να τα δώσουμε στα εγγόνια, δήθεν ότι είναι δικά μας.
  3. Αναπηρική σύνταξη, επίσης μικρή. Αν είχαμε κάνει μια ιδιωτική ασφάλιση όμως θα μας πλήρωνε η ασφαλιστική εταιρία τις δόσεις μέχρι την ηλικία που ορίσαμε να πάρουμε σύνταξη, όπως π.χ τα 65 και μετά θα παίρναμε τη σύνταξη, που θα πληρώναμε αν είχαμε πληρώσει όλες τις προηγούμενες χρονιές.
  4. Αρκετά ικανοποιητική, έως μεγάλη σύνταξη, που συμπληρώνεται από μια σύνταξη από μια ασφαλιστική εταιρία. Δεδομένου, ότι οι συντάξεις θα υπολογίζονται τώρα από τις αποδοχές όλου του εργασιακού βίου σύνταξη δημοσίου 1700 ευρώ θα μειωθεί και θα πέσει και κάτω από τα 950 ευρώ. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν πρόβλημα και λόγω της υπογεννητικότητας. Δηλαδή αφού ήδη ένας εργαζόμενος δεν αντιστοιχεί πια ούτε και σε ένα άνεργο, οι ασφαλιστικές εισφορές θα είναι μειωμένες.  Θα υπάρχει η δυνατότητα και θα επιτρέπεται τότε να ενισχύονται τα κρατικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Αν είστε μέχρι 30 ετών είναι καιρός να αρχίσετε μία ασφάλιση τώρα. Θα πληρώσετε μικρότερο ασφάλιστρο, αφού τα χρήματά σας θα ανατοκιστούν και θα επενδυθούν, μια και οι καλές σφαλιστικές εταιρίες, ξέρουν να επενδύουν αποδοτικά και να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες της κρίσης και από το κέρδος θα πάρετε μερίδιο.  Αν είστε 40 ετών προλαβαίνετε. Αν είστε 50 θα πληρώσετε περισότερα χρήματα ή θα στοχεύσετε σε μικρότερο βοήθημα, δεν σας συμφέρει και πολύ. Γι' αυτό μην αναβάλλετε για αύριο ότι έπρεπε να κάνετε χτες.


Επιπλέον τα ασφάλιστρα εκπίπτουν από το φόρο και μας επιστρέφεται με το εκκαθαριστικό ή μας αφαιρείται από το φόρο που πρέπει να πληρώσουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου