Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!

Μου προξενεί θαυμασμό το γεγονός, ότι κάποιοι λαθρομετανάστες έκαναν απεργία πείνας για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα να μείνουν στην πατρίδα μου. Δεν τους ενδιέφερε καν ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση.

Αν και δεν έχω πάει στρατό, μια και είμαι γυναίκα, γνωρίζω ότι κάθε Έλληνας πρέπει υποχρεωτικά να υπηρετήσει το στρατιωτικό του, εκτός αν έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, που το απαγορεύουν.

Οι μετανάστες λοιπόν, που μπήκαν παράνομα στη χώρα μας, που είναι σε ηλικία στράτευσης, που δηλώνουν ότι αγάπησαν αυτή τη χώρα, δεν έχουν υποχρέωση να πάνε φαντάροι; Είναι μια σκέψη που συζητείται εδώ και χρόνια και τίποτε δεν γίνεται. Τώρα λόγω της υπογεννητικότητας έχουν μειωθεί οι στρατεύσιμοι άνδρες, συζητείται να πάνε και οι γυναίκες στο στρατό υποχρεωτικά και να στρατεύονται οι νέοι στα 18 μόλις τελειώσουν το Λύκειο.

Οι κύπριοι και αυτοί, αν και θεωρούνται έλληνες, ακόμη και αν γεννήθηκαν στην Έλλάδα δεν υπηρετούν στο στρατό!!! Αν θέλουν υπηρετούν στην Κύπρο, αν δεν θέλουν αν και υγιείς απαλλάσσονται.

Η άποψή μου είναι η εξής : Οι Κύπριοι και οι Βορειοπηρώτες, που θέλουν να έχουν πλήρη δικαιώματα, εφόσον το επιθυμούν να υπηρετούν στον ελληνικό στρατό. Όσοι τελείωσαν το Λύκειο στην Ελλάδα, άρα μετείχαν της ελληνικής παιδείας να μπορούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Μέσα στο στρατό θα κρίνουν ποιος μπορεί να είναι σε βοηθητικό σώμα και ποιος μπορεί να ενσωματωθεί κανονικά στο στρατό.

Μπορούν όμως κάποιοι οι οποίοι δεν το επιθυμούν ή δεν επιλέγονται να βοηθήσουν σε μεγάλα τεχνικά έργα χωρίς μισθό ή να βοηθήσουν στους δήμους προσφέροντας υποχρεωτική εργασία, αντί για θητεία.
 Οι μέτοικοι στην αρχαία Αθήνα , πλήρωναν φόρο, το μετοίκιο

Στην αρχαία Αθήνα υπήρχαν και οι μέτοικοι, οι μετανάστες δηλαδή. Αυτοί ήταν πλούσιοι έμποροι και πλήρωναν ένα φόρο το μετοικίο. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε σήμερα από την πλειοψηφία των οικονομικών μεταναστών ένα σημαντικό ποσό εφάπαξ για να τους μονιμοποιήσουμε ούτε υποθέτω το Διεθνές Δίκαιο μας επιτρέπει να εισπράττουμε "κεφαλικό φόρο" αλλά γιατί να μην προσφέρουν κοινωνική εργασία, τώρα που βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης κρίσης; Άλλωστε είναι πιο ασφαλές από το να τους στείλουμε στον πόλεμο, με κίνδυνο να στραφούν εναντίον μας, στην κρίσιμη στιγμή.

Είναι ακόμη επιτακτική ανάγκη να τους κάνουμε να φύγουν από το κέντρο της Αθήνας, της Πάτρας και των άλλων αστικών κέντρων και να τους διασκορπίσουμε στην περιφέρεια, όχι όμως σε παραμεθώριες περιοχές. Σε περίπτωση μιας επιστράτευσης, θα φύγουν οι έλληνες στρατιώτες για να πολεμήσουν στα σύνορα και η καρδιά της χώρας θα έχει καταληφθεί από τους μετανάστες. Χρειάζεται κάποια μέριμνα, για να αγαπήσουν τη χώρα μας πραγματικά κάποιοι και οι υπόλοιποι ας φύγουν. Οι εισερχόμενοι πρέπει να λιγοστέψουν με κάθε τρόπο, για να αποθαρρυνθούν και να σταματήσουν να έρχονται.

Και ο στρατό ή η υποχρεωτική δωρεάν παροχή εργασίας, που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 χρόνια πρέπει να είναι αποτρεπτική γι' αυτούς να έρχονται στη χώρα μας.

 Όλα αυτά πρέπει να συμβαδίζουν με τους διεθνείς κανόνες δικαίου για το μεταναστευτικό και να συζητηθούν κάποτε σοβαρά στην Ε.Ε. Έτσι θα καταλάβουν κι αυτοί ότι βρίσκονται σε κράτος δικαίου και θα σέβονται την περιουσία των Ελλήνων. Σε άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς ή Αυστραλία και αλλού το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρεται η πολιτεία είναι να τους βρει δουλειά, εδώ πρέπει να γίνει σαφές ότι είναι δύσκολο στις μέρες μας, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Έλληνες απόδημους βρίσκει κανείς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Άλλοι γύρισαν πίσω, γιατί δεν άντεξαν τη νοσταλγία της πατρίδας άλλοι παραμένουν μακρυά και είναι πάντα νοσταλγοί της άλλοι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς χάνουν σιγά - σιγά τις ρίζες τους και στέριωσαν στη νέα τους πατρίδα.

Ας δώσουμε σε κάποιους την ευκαιρία που ζητούν, κυρίως στα παιδιά που γεννήθηκαν στη χώρα μας, να γίνουν έλληνες αλλά να υπηρετήσουν και τη χώρα που γεννήθηκαν και λένε ότι αισθάνονται ότι είναι πατρίδα τους, μια και στην χώρα που κατάγονται δεν έχουν πάει ποτέ οι περισσότεροι από αυτούς.

Στους άλλους, δυστυχώς, αν και είμαστε φιλόξενος λαός, ας τους δείξουμε την πόρτα της εξόδου, με εθελόντική αποχώρση ή απέλαση.

Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για όσους θέλουν να μείνουν, στρατικωτική θητεία ή υποχρεωτική εργασία, διασκόρπηση στην επαρχία. Υποχρεωτική ασφάλισή τους. Όχι οι ευκατάστατοι Έλληνες να λένε μεγάλα λόγια και να έχουν οικιακούς βοηθούς ανασφάλιστους στο σπίτι τους. Να γιατί φαληρίζουν ένα - ένα τα ασφαλιστικά ταμεία. Και τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι όταν γεράσουν και είναι ακόμη στην Έλλάδα;

Το μεταναστευτικό είναι ένα αγκάθι, που μας ματώνει και εμποδίζει  τη χώρα να ανακάμψει. Θα ματώσουμε για να το λύσουμε αλλά πρέπει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου