Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

 Χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό

Η κρίση μπήκε για καλά στη ζωή μας. Δυστυχώς, κάποιοι συμπατριώτες μας προέβησαν στο απονενοημένο διάβημα, ενώ άλλους τους τρώει το σαράκι τα σωθικά της δύσκολης οικονομικής κατάστασης σιγά-σιγά. ΄

Το ελαιόλαδο βάση της υγιεινής διατροφής

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Στέφανο Καραγιαννόπουλο, στο βιβλίο του "Νικήστε τη Χοληστερίνη" 2, το άγχος χαρακτηρίζεται ως φονική πανδημία, δεν προκαλεί μόνο αυτοκτονίες αλλά χειροτερεύει παθήσεις όπως ο καρκίνος, οσφυαλγίες, κολίτιδες και άλλες. Τα άτομα που έχουν άγχος αυξάνουν το κάπνισμα, καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ, τρώνε συνήθως  πρόχειρο φαγητό κι έτσι έχουν αύξηση της χοληστερίνης και της πίεσής τους. Μετά προκαλούνται εγκεφαλικά, καρδιακά επεισόδια ή νεφρική ανεπάρκεια που ταλαιπωρεί ή είναι υπεύθνη για τον θάνατο πολλών 40ρηδων, 50ρηδων και εξηντάρηδων.

Ο γιατρός προτείνει στους ασθενείς να αλλάξουν τρόπο ζωής να κόψουν το κάπνισμα, να περιορίσουν το αλκοόλ, να αδυνατίσουν, να τρέφονται υγιεινά, να μοιράζονται τα συναισθήματά τους με τα πιο κοντινά τους πρόσωπα και κυρίως να καταπολεμήσουν το στρες με άθληση ή έστω με περπάτημα. Και φυσικά, αν κάνουμε μια εργασία που μας δημιουργεί άγχος μπορούμε να χαλαρώνουμε με ένα χόμπυ, όπως τη  μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου