Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ;

155 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Όλοι ήταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ απίθανο να ψηφίσουν υπέρ του Μεσοπρόθεσμο βουλευτές άλλων κομμάτων, αν και υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες.

Από αυτούς ο Θωμάς Ρομπόπουλος βρίσκεται σε δίλλημα.  Σύμφωνα με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν προτίθεται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο είναι ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί η λύση του προβλήματος διά της λήψης νέων μέτρων. «Εάν δεν μας πούνε ποιο είναι το χρέος που θα μας αφήσουν και πώς θα το πληρώσουμε, τι να συζητάμε; Δεν μπορούμε να δώσουμε “γη και ύδωρ” για να πάρουμε μια δόση. Πρέπει να σκεφτούμε και τα παιδιά μας. Δηλαδή, αν τα δώσουμε σήμερα όλα, δεν θα ξοφλήσουμε ποτέ. Θα πληρώνουμε για μια ζωή τους τόκους των τόκων. Αυτά τα μέτρα είναι σαν να ρίχνεις νερό σε ένα πιθάρι δίχως πάτο. Και εμένα, πάνω απ’ όλα, με ενδιαφέρει η Ελλάδα και οι επόμενες γενιές», τονίζει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

 Ο ίδιος ωστόσο επισημαίνει ότι η καρδιά του λέει «όχι», αλλά αν το δίλημμα είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να διαλυθεί η ευρωζώνη, τότε θα κινηθεί προς την κατεύθυνση που επιβάλλει η  Ελλάδα και να διαλυθεί η ευρωζώνη, τότε θα κινηθεί προς την κατεύθυνση που επιβάλλει η περίσταση.

Παρόμοιες σκέψεις έχουν  κάνει κι άλλοι βουλευτές, όπως ο κύριος Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο οποίος είπε ότι θα το ψηφίσει τελικά, αν δεν αλλάξει και πάλι γνώμη. Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σοβαρά προβληματισμένος και υπάρχουν και άλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που βρίσκονται σε δίλλημα.

Η πίεση της πλατείας, καθώς και η άποψη ότι δεν συμφέρει τους ευρωπαίους εταίρους μας να πτωχεύσουμε, μπορεί να οδηγήσει στην έκπληξη να μην ψηφιστεί τελικά το μεσοπρόθεσμο. Δε νομίζω, ότι θα φοβηθούν οι διαφωνούντες βουλευτές να εκφράσουν τη γνώμη τους, γιατί ο Πρωθυπουργός δεν είναι πια σε θέση να διαγράφει από το κόμμα, όποιον βουλευτή έχει αντίθετη άποψη, αφού οι διαφωνούντες θα γίνουν οι ήρωες της πλατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου