Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΘΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ;


Οι οιωνοί για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των πολιτικών αρχηγών της 25ης Μαρτίου δεν είναι καλοί!

Ο αμερικάνικος οίκος αξιολόγησης Moody's  έσπευσε, κατά την προσφιλή τακτική του παραμονές των Συνόδων Κορυφής, να υποβαθμίσει τρεις βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας και να την τοποθετήσει σε μη χρηματοδοτήσιμη θέση.
Είναι ύποπτη αυτή η τακτική και το Βήμα της Κυριακής προτείνει να μυνήσουμε τη Moody's, όπως στο παρελθόν έκανε η Ισπανία.

Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά, αν πληρώθηκε η εταιρία αξιολόγησης υπογείως, από κάποιους που έχουν συμφέρον αλλά η βάσιμη αυτή υποψία αιωρείται.  Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι το έκανε αυτό η Γερμανία, αν και θα την συνέφερε αλλά μπορεί να πλήρωσαν και άτομα και επιχειρήσεις που έχουν συμφέρον.

Άρα, υφίσταται ένας άγνωστος πόλεμος για φανούμε αφερέγγυοι και να πέσουμε όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Η σωτήρια επέμβαση του Ομπάμα από τη μια και άρνηση του Πρωθυπουργού να πουλήσει δημόσια περιουσία, έχουν αγριέψει κάποιους και θέλουν να μας φέρουν στο χείλος της καταστροφής, για να πάρουν ότι θέλουν τσάμπα.

Οι Έλληνες δεν αντιδρούν αποφασιστικά! Άρα δύο πράγματα φοβάμαι : αρχικά θα μας σακατέψουν οικονομικά και αν δεν τα καταφέρουν θα μας εμπλέξουν σε πόλεμο.

Γιατί τι θέλουν να πάρουν; Μόνο όμορφες παραλίες και νησιά; Και αυτά και πετρέλαιο και τον άλλο ορυκτό μας πλούτο. Δεν είναι και λίγα!

Κάποιοι κοιμούνται και βλέπουν όνειρο, όιτ θα πάρουμε και την Πόλη...αλλά δεν επαληθεύονται πάντα οι προφητείες. Πρέπει και να αξίζουμε κάτι για να μας γίνει τέτοια μεγάλη χάρη. Αν γυρίζαμε λίγο πίσω να βρούμε τις ηθικές αξίες μας ίσως μας λυπόταν κι Θεός και γλυτώναμε τον εθνικό εξευτελίσμό, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου