Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Σκέψου ότι οικονομικές κρίσεις έχουν συμβεί πολλές φορές στην Ιστορία, το ΔΝΤ έχει περάσει από πολλές χώρες, που τώρα ξεπέρασαν την κρίση, Τουρκία, Αργεντινή κλπ. Υπάρχουν τριτοκοσμικές χώρες, που πάντα πεινάνε, που μαστίζονται από επιδημίες ακόμη και σήμερα. Σκέψου ότι μπορεί να έρθουν καλύτερα ή χειρότερα αλλά η δική σου ζωή είναι μία!

Δες τα πράγματα αισιόδοξα. Μπορεί να γίνει κάτι, να αλλάξουν τα πράγματα προς το θετικό. Μπορεί μέσα από τόσες συζητήσεις να προκύψει να βρεθούν τρόποι να προκύψει ανάπτυξη. Μάλλον θα αναδιοργανωθεί με κάποιο τρόπο και το χρέος μας. Ε! κάτι θα γίνει!





Χαμογέλασε! Δες αν ο διπλανός σου, ο γείτονας, ο συγγενής έχει μεγαλύτερο πρόβλημα και βοήθησέ τον.

Αν σε στεναχωρούν να κλείνουν τα μαγαζιά στη γειτονιά σου, ψώνισε από το γείτονα. Μην τα παίρνεις όλα από τα πολυκαταστήματα. Αν η γειτονιά σου ερημώσει από μαγαζιά, τότε που θα τρέχεις να ψωνίζεις βιαστικά! Κι αν ξεμείνεις από χρήματα, μην περιμένεις από το Super-Market βερεσέ.

Μην καταργείς τις γιορτές και τα πάρτυ. Κάνε ότι μπορείς με οικονομία βέβαια! Μαγείρεψε μόνος για τους φίλους σου!

Μη φυτέψεις όλα τα χωράφια σου με φωτοβολταϊκά. Άσε και μερικά να καλλιεργείς, μπορεί σύντομα ίσως και του χρόνου να καθιερωθεί το σφράγισμα στη θέση της κάρτας του πολίτη, που ισχύει από φέτος και να μην το εγκρίνεις, τότε θα φας φωτοβολταϊκά!




Αν έχουν μειωθεί οι δουλειές σου, δες το και από τη θετική πλευρά. Ασχολήσου πιο πολύ με τα παιδιά σου, τον ή τη σύζυγο. Ας σε δει και το σπίτι λίγο. Η Ελλάδα βασίζεται στην οικογένεια και στις δύσκολες στιγμές η οικογένεια θα σε στηρίξει.

Ασχολήσου επίσης με τα χόμπυ σου. Πήγαινε επιτέλους να επισκεφτείς το Μουσείο της Ακρόπολης. Πήγαινε στο γυμναστήριο. Περπάτησε, τρέξε, κολύμβησε. Βελτίωσε τη φυσική σου κατάσταση. Αν έχεις κιλά παραπάνω, προσπάθησε να τα χάσεις. Κόψε το κάπνισμα. Δεν ξέρεις πόσο οικονομία θα κάνεις στο πορτοφόλι σου αν είσαι πιο υγιής!

Μην αγχώννεσαι. Βρες   τη θετική πλευρά της ζωής.

Θα βρεις πιο εύκολα τον χρόνο να κάνεις κάποιο τσεκ-απ και κάποιες εξετάσεις που σου έχουν προτείνει οι γιατροί. Έλεγξε την πίεσή σου τα εγκεφαλικά επεισόδια και τα καρδιαγγειακά χτυπάνε λόγω του άγχους συχνότερα ακόμη και 35άρηδες. Πάνω από όλα είσαι άνθρωπος, μην το ξεχνάς.

Η βενζίνη ανέβηκε. Ευκαιρία να αφήσεις το αυτοκίνητο και να περπατήσεις και λίγο.

Το ίδιο και η τιμή του τσιγάρου. Κόψε το κάπνισμα και θα κάνεις και οικονομία!

Αν σου περισσεύουν τρόφιμα, μην τα αφήνεις να λήξουν για να τα πετάξεις. Ρώτησε στην εκκλησία της ενορίας σου. Κάποιος φτωχός συμπολίτης σου θα τα χρειάζεται. Το ίδιο και για ρούχα και παιχνίδια. Η χαρά, ότι βοηθάς κάποιον θα σε κάνει να αισθανθείς πολύ καλύτερα!

Και προς Θεού, αν σου πέρασε από το μυαλό να αυτοκτονήσεις, λόγω χρεών ανέβαλέ το, επ' αόριστον. Κάποια ευνοϊκή ρύθμιση θα γίνει, όπως αυτή για την περαίωση και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και οι προϋποθέσεις εισαγωγής στον Τειρεσία αλλάζουν. Και ρυθμίσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά γίνονται και άλλα ευνοϊκά μέτρα, που θα έρθουν. Κουράγιο και υπομονή. θάρθει άσπρη μέρα και για μας! Μπορεί αύριο να κερδίσεις στο τζόκερ!

Ρώτησε στο δήμο που ανήκεις, όλο και κάποιο πρόγραμμα επιμόρφωσης θα υπάρχει. Γράψου και θα δεις, ότι θα βρεις και άλλα άτομα, που σκέφτονται σαν κι εσένα.

Υπάρχουν μερικές επιχειρήσεις που βγάζουν περισσότερα χρήματα με την κρίση. Ερεύνησε να δεις ποιες είναι και σκέψου αν μπορείς να ρισκάρεις να κάνεις κάτι παρόμοιο ή να βρεις κάτι πρωτότυπο, που τελικά θα σου φέρει και τα αναμενόμενα κέρδη.

Σκέψου, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η κρίση να αρχίσει να υποχωρεί ειδικά το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Ετοιμάσου λοιπόν για τα καλύτερα.

Μη βιάζεσαι να βάλεις λουκέτο στο κατάστημά σου. Ειδικά αν το κατάστημά σου είναι ιδιόκτητο, η επιχείρηση οικογενειακή και δεν έχεις πολλά χρέη. Άν οι ανταγωνιστές σου κλείνουν, τότε παίρνεις και το μερίδιό τους. Όσο δύσκολα και να τη βγάζεις τώρα, όταν θα ξεκινήσει η αγορά θα είσαι μπροστά από τους άλλους.

Το ίδιο και αν είσαι πάνω από μικρομεσαίος. Στήριξε την επιχείρησή σου. Μην απολύεις τους εργαζόμενους. Apres la pluie le beau temps (μετά τη βροχή η καλοκαιρία) λένε οι φίλοι μας οι Γάλλοι. Κάνε καινοτομίες με προσοχή βέβαια και έχεις πολλές πιθανότητες να πας πολύ καλύτερα.

Κάνε διακοπές στην Ελλάδα. Μη δίνεις το πολύτιμο συνάλλαγμα έξω. Η χώρα μας είναι πανέμορφη. Σίγουρα δεν έχεις επισκεφτεί όλα τα νησιά, όλα τα ποτάμια, τα βουνά και τις λίμνες. Το υπουργείο Παιδείας έχει υιοθετήσει το πρόγραμμα "πάμε Ελλάδα" και προτείνει στους μαθητές να μην κάνουν εκδρομές στο εξωτερικό αλλα στην Ελλάδα. Επίσης φτιάχνει ελκυστικά πακέτα για ξένους μαθητές και φοιτητές. Και πολλοί ομογενείς σχεδιάζουν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα. Πας στο εξωτερικό του χρόνου, του παραχρόνου, πρέπει φέτος οπωσδήποτε!

Μάζευε αποδείξεις για να πετύχεις εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος (αυτόν που πληρώνουμε με το Ε1 έντυπο)

Οργανώσου καλύτερα, τώρα που έχεις χρόνο και φρόντισε να εκπληρώνεις έγκαιρα τις φορολογικές και ασφαλιστικές σου υποχρεώσεις. Με τον ΦΠΑ χρειάζεται πολύ προσοχή. Το μέτρο της φυλάκισης σ΄ αυτούς που χρωστάνε ΦΠΑ που ετοιμάζεται το βρίσκω υπερβολικά αυστηρό αλλά πιστεύω ότι θα εφαρμοστεί και στην αρχή κάποιοι θα την πληρώσουν.

Μη σταματάς να ενημερώνεσαι από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, επειδή οι ειδήσεις τελευταία δεν είναι ευχάριστες. Πρέπει να είσαι ενημερωμένος για ότι συμβαίνει.

Χαμογέλα! Είναι μεταδοτικό. Ετοίμασε τον ευατό σου για την ανάκαμψη! Πάρε ότι μέτρα νομίζεις αλλά μη σε κάνει το άγχος να ακινητποιείσαι! Οργανώσου! Η Ελλάδα λίγο καιρό ξαποσταίνει και μετά προς τη δόξα τραβά. Έτσι κι εσύ κάνε μια στάση στον αγώνα της ζωής και συνεχίζεις!

Όταν περάσει  η οικονομική κρίση  θα έχουμε τόσες ιστορίες να διηγηθούμε... όσες να έλεγαν οι γονείς μας για την κατοχή! Τα δύσκολα και τα απρόοπτα έχουν πιο πολύ ενδιαφέρον να λες στις παρέες. Αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν πως βρήκε ο καθένας τρόπο να τις ξεπεράσει. Γιατί οι άνδρες συνηθίζουν να λένε στις γυναίκες ιστορίες για το στρατό. Κάποιες από αυτές φαίνονται απίστευτες. Αν όμως είναι μαζί τους και ο φίλος που υπηρέτησαν μαζί και τα επιβεβαιώνει τότε οι γυναίκες πείθονται πιο εύκολα για τις τρομερές αθλητικές επιδόσεις του συζύγου, που τώρα διατηρεί κοιλίτσα που μοιάζει σε κατάσταση εγκυμοσύνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου